Майчинство

Как социалните мрежи помагат на майките

В социалните мрежи намираме най-безценното – съмишленици и приятели

29.01.2013г. / 14 10ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Социалните мрежи са вече неизменна част от начина ни на живот. Там споделяме мнения, настроения, снимки, намираме стари приятели или пък нови, изобщо животът в социалните мрежи ври и кипи непрекъснато.

Едно от полезните качества на този тип медии е споделянето на опит и мнение. А това помага на родителите, които невинаги са сигурни как да реагират в определени ситуации с децата си. Ето как ни помагат социалните мрежи най-често:

Черпим идеи от чуждия опит

Свързани статии

Безспорно най-полезно е, когато почерпим от чуждия опит, споделяйки помежду си. Какво по-хубаво от това да избегнете грешки във възпитанието или пък да попречите на създаване на конфликтна ситуация у дома ви, слушайки съвет на изпатил вече родител. Споделянето в социалните мрежи е прекрасно, но имайте предвид, че невинаги чуждият опит е идентичен с вашата ситуация. Внимателно преценявайте думите на приятелите си в мрежата и отсявайте това, което ще ви свърши работа.

Намираме съмишленици

Прекрасно е да намериш нови и то истински приятели в мрежата. Може да е дори само един, но пак ще е безценен за вас. Хората непрекъснато се променят, сменят интересите си и вследствие на тези промени е нормално да търсят нови приятели, които да отговорят на нуждите им. Социалните мрежи идеално се вписват в този профил, тъй като там за съвсем кратко време може да намерите много хора, с които имате общи интереси. Възползвайте се!

Окуражаваме се един друг

Да споделиш болка, проблем, трудност не е никак трудно вече. Достатъчно е да „постнеш“ един статус в която и да е социална мрежа и мигом ще се появят поне 5-10 приятели или добри познати, които ще ти дадат едно рамо, ще те подкрепят, дадат съвет или предложат помощ. Такъв отклик е безценен и все по-рядко се среща в реалните ситуации очи в очи, за съжаление.

Разбира се, сайтът Az-jenata.bg също може да служи за споделяне на опит, макар и да не е социална мрежа. Всеки е свободен да сподели нещо с коментар.

Коментирай