Майчинство

С деца на плажа

Важни правила за пълноценна почивка

10.06.2013г. / 16 10ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Приготвяте ли се вече за лятната почивка на морето? Ако обаче сте с бебе или с малко дете, важно е да имате няколко неща предвид – почивката няма да е точно такава, каквато си я представяте. Единственият начин наистина да успеете да си починете за малко е да се редувате с таткото по гледане на дете. 15-20 минути той, после вие. Иначе кафето ви винаги ще е пълно с пясък и всеки опит да усмирите малчо да се кротне, ще завършва с пълен неуспех.

И все пак, макар и ваканцията с малко дете да си е цяло приключение, има и огромен чар. Радостта му от новите неща и усещания, които открива, ще ви правят неземно щастливи и горди от това малко човече. За да мине ваканцията ви безпроблемно (или почти) трябва да обърнете внимание на няколко важни неща:

Слънцезащитната козметика

Винаги купувайте за децата подходяща слънцезащитна козметика, задължително детска. Кремовете, които използваме ние, не отговарят на изискванията на детската кожа, която много бързо изгаря от слънцето. Винаги взимайте най-високия фактор за защита, имайки предвид колко опасни са вече слънчевите лъчи.

Рано сутрин

Не забравяйте, че най-подходящото време за игри на плажа е сутрин от 8 до 11 часа и следобед след 16.30. Във времето между 11 и 16.30 децата трябва задължително да почиват на хлад и на сянка.

Чанта за плажа

Може би вече имате опит, но ако ви предстои за първи път да ходите на море с дете, тогава купете чанта, предназначена само за плажа. Тя трябва да е достатъчно голяма, за да побере слънцезащитния крем, играчки, вода, кърпички, памперси, пари, очила, шапки, резервни тениски...

Никога не забравяйте шапката

За децата, а и за възрастните също е задължително винаги да носят шапка, за предпочитане в светъл цвят, за да спира слънчевите лъчи.

Винаги носете бански костюм

Свързани статии

Може да има дни, в които искате само да се разхождате по плажа, без да планирате плуване или гмуркане. И все пак, не се знае дали няма да се наложи да влезете екстремно бързо в морето, ако малкото човече се е затичало натам с бясна скорост.

Да изкопаем дупка

Какво обичат децата най-много? Да копаят дупки в пясъка, разбира се. Помогнете им и изкопайте заедно голяма дупка, която трябва да се превърне в мини океан. Нека хлапетата се разходят до брега, за да сипят малко вода в кофичката и после да я изсипят обратно в дупката. Тази разходка напред-назад ще ви осигури малко време за релакс.

Приготвяйте багажа вечер

Тъй като сутрин винаги ще бързате да закусите и да отидете на плажа, преди да е станало твърде топло, ако започнете и да приготвяте багажа, със сигурност ще се забавите много. По-добре приготвяйте багажа вечер, преди лягане, за да сте готови, щом закусите на сутринта, да тръгвате.

Коментирай