Майчинство

Терапия с масаж намалява стреса

Полезна е и за бебета

18.09.2013г. / 11 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Напрежението, болките в гърба и мускулите са най-честите неразположения в края на деня, които усещате. Дори да се опитвате да работите на удобен стол, да имате изправена стойка, вие се усещате напрегнати. За да намалите това неразположение е терапията с масажи. В много офиси в рамките на обедната почивка служителите могат да се отпуснат с няколко минутен масаж на врата и раменете.

Масажът на тялото е не само вид лукс (за някои хора) това е необходимост, нещо, с което заслужавате да завършите деня си.

Как работи?

Според специалисти стресът, който се натрупва през деня от продължителното седене, най-често се усеща като болки в раменете и врата. Болката започва от раменете, врата и може да стигне до кръста. Масажът неутрализира този дисбаланс.

Свързани статии

Облекчава болките в мускулите

Когато настинката ви застигне първото, което усещате са болки в мускулите. След тренировка също се усеща известна тежест, което е нормално. Масажът увеличава и подобрява кръвообращението и това намалява болката. Според проучване, публикувано в сп. Annals, терапията с масаж е толкова ефективна при болки в гърба, колкото и други методи за лечение на хронични болки в тази област.

Според друго проучване хора, които страдат от депресия, често са подложени на стресови ситуации могат да намалят нивата на стрес именно с такъв тип терапия. За тези, които имат проблеми със съня един хубав масаж ще помогне за спокоен сън. Тази терапия е изключително подходяща и за бременни жени.

Помага им за отпускане на тялото, намалява болките и напрежението в гърба, краката. За бебетата масажът означава също спокоен и хубав сън и изобщо тези бебета, които са масажирани, често са по-спокойни от други.

Масажът засилва имунитета като увеличава броя на белите кръвни клетки.

И не на последно място с помощта на масаж може да намалите главоболието.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай