Майчинство

Най-безполезният майчински съвет

Съветът, който на практика трудно се осъществява

10.10.2013г. / 13 45ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

От деня, в който станете родител, ще започнете да чувате десетки (не)желани съвети от когото се сетите – от вашите близки и роднини, през роднините на съпруга ви, приятели, познати, колеги, та дори и от съседи и непознати хора на улицата например.

Свързани статии

Ще чувате толкова много съвети, че в един момент може би ще спрете да слушате, а само ще кимате машинално, за да не прекъсвате набралия инерция. Но знаете ли кой е най-безполезният съвет, който всички ще се скъсват да ви дават, особено в първите месеци, гледайки бебето?

Той е: „Когато бебето спи, лягай и ти да спиш“. Слушайки го, в началото може би този съвет ще ви звучи логичен, но запознавайки се с ежедневието на една майка, ще разберете колко безумен е той. Ако лягате всеки път, когато бебето спи, кой ще изчисти у дома, кой ще сготви, изпере и изглади тоновете бебешки дрешки? Да не говорим за шишетата, бибероните и играчките, които трябва да се почистят и изварят няколко пъти на ден...

Опитът ще ви научи, че по-глупав и безсмислен съвет няма, защото просто е невъзможно да се приложи на практика. Да, със сигурност е сладко да си поспите с малчо и да си починете, но колко често ще имате възможност за това, не е много ясно. Понякога ще се случва за кратко, но през повечето време къщната работа и задачите няма да ви оставят възможност да си полегнете. Така че, чуете ли този съвет, имайте предвид, че ви го дава човек, който или не е раждал и гледал дете, или му се е случило, но преди много-много време...

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
4u4uliga ( преди 10 години )
Аз съм съгласна с "Az",трябва ли една жена да прегрее от изтощение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Az ( преди 10 години )
а най-добре е да възложите част от задълженията и на бащата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 0 rate down comment
Катя ( преди 10 години )
Като самотна майка не на едно, а на две деца, която в много редки случаи е разчитала на чужда помощ, ще ви кажа, че категорично не съм съгласна с мнението ви за безполезността на въпросния съвет!Нека Ви задам един единствен въпрос само: Кое време е по-подходящо майката да спи и да почива - когато бебето спи или когато бебето не спи? ... Има ли изобщо майка, която би си позволила да спи докато бебето й не спи?Тук изобщо не става дума майката да спи толква дълго, колкото и бебето - повече от ясно е! Една рационално организирана майка успява да върши едновременно домакинската си работа и гледането на бебето докато е будно, а когато то спи тя си разпределя това време и за свой сън и за още домакинска работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар