Майчинство

6 идеи да зарадвате кърмещата майка

Колко е важно вниманието в този чувствителен момент от живота на една жена

09.12.2013г. / 17 35ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Кърмещите майки също имат нужда от внимание. Особено в моментите, когато цялото им същество е ангажирано с малкото създание в ръцете им. Мили татковци, ако имате желание да зарадвате своите възлюбени, но не сте сигурни как, предлагаме ви няколко варианта за подаръци и изненади, с които да върнете настроението на кърмещите мами.

Накарайте я да се смее!

Ако се грижите за доброто настроение на вашата кърмеща половинка, бъдете сигурни – тя ще се чувства много по-добре и това ще се отрази и на бебето ви. Знаем, че кърмата съдържа множество полезни вещества за имунната система на растящото бебче. Когато майката е в добро физическо и емоционално здраве, неминуемо кърмата й ще бъде обогатена с всички необходими хранителни съставки.

Забавлявайте я!

Докато кърми, особено в първите няколко месеца, майката трябва да е почти 24 часа в готовност. За да преборите скуката заедно вземете филм или си пуснете забавна поредица. Майките са чувствителни в този период от живота си. Сигурни сме, че ще оценят високо тези ваши жестове!

Свързани статии

Поощрявайте я!

Хубаво е майката да чува от време на време колко добре се справя. Много ще я зарадвате ако й отдавате нужното внимание. Не пестете похвалите и комплиментите! Жените по начало ги обичат.

Носете й здравословни лакомства!

Здравословната и богата на витамини храна е много важна през целия ни живот. Но в кърмаческия период е от първостепенно значение. Затова е добре да бъдете загрижени за здравословното меню на любимата ви. Все пак тя отглежда вашия наследник!

Изразете подкрепата си!

Кърменето често е изтощително. Докато мъничето се нахрани, майката е склонна да не мърда в името на това на бебето да му е удобно. Така започват и болките в гърба. Облекчете неудобствата на половинката си с удобна възглавничка, с която да подпира гърба или врата си, докато кърми.

Забавни бебешки дрешки

Изненадайте мамчетата със закачливи детски дрешки! Забавните надписи и сладки картинки ще ги накарат да се усмихват всеки път, щом вземат малкото на ръце.

Коментирай