Майчинство

Алтернативни употреби на кърмата

Кърмата помага при ушни инфекции

21.02.2014г. / 16 10ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Кърмата е едно от чудесата на природата. Тя е живот, тя е лек, тя е всичко, от което има нужда малкото ви същество. В много отношения кърмата си е истинска магия. Но съществуват и алтернативи за употреба на кърмата, които ще подобрят допълнително здравето на бебето ви по различен от храненето начин.

Ушни инфекции

Кърмата помага при ушни инфекции. Капнете няколко капки във всяко ухо на бебето, за да помогнете за неутрализиране на възпалението. В много случаи дори ще избегнете употребата на антибиотици, защото в кърмата се съдържат естествени противовъзпалителни вещества.

Ужилвания и изгаряния

Майчиното мляко облекчава паренето при ужилване от пчели и други жилещи насекоми, както и от слънчеви и топлинни изгаряния.

Драскотини и ожулвания

Кърмата има антисептично действие, което помага драскотините и натъртванията да заздравяват по-бързо.

Кожни обриви

Знаете, че от пелените се получават неприятни обриви от запаряване. Майчината кърма е изключително ефикасна и при това. Тя действа като облекчава симптомите на зачервяване и помага за по-бързото затихване на сърбежа и пъпките. Дори може да подобри симптомите на акне при възрастни.

Ухапвания от насекоми

Много деца страдат от алергични реакции при облазване или ухапване от насекоми. Кърмата повлиява последиците от тези неприятни проблеми. С помощта на кърмата червенината по кожата завяхва по-бързо и се предотвратяват по-нататъшни възпаления. Сърбежът също бива туширан.

Свързани статии

Зачервени очи

Няколко капки от майчиното мляко в окото облекчават зачервявания, сърбежи и сълзене. Антибактериалното й действие помага срещу много очни възпаления. Кърмата помага и при запушени слъзни канали.

Разранени зърна

Кърменето има полезни въздействия и за майката . Вследствие на кърменето могат да се получат раздразнения и възпаления по зърната на майката. Намазването им със собствената кърма успокоява болките и напукванията по гърдите, които могат да се получат от сученето на бебето.

Демакиаж

Удивително, но кърмата действа и като средство за премахване на грима. Освен това прави кожата гладка и освежена, мека като на бебе!

Коментирай