Майчинство

Натурални методи за облекчаване на различни наранявания

В природата има лек за всичко!

27.02.2014г. / 17 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Предстои сезонът на игрите и волното тичане на децата по полянките, градините и детските площадки. Неминуемо ще имате неприятности с ужилвания, одрасквания, натъртвания, слънчеви изгаряния и какви ли не още палави „изненади“!

Много родители са скептични по отношение на домашните лекове и ефективността им. Но нищо не пречи да се опита нещо хем здравословно, хем природосъобразно. А и много родители споделят, че тези природни лекове срещу наранявания и други неприятни състояния наистина действат.

И не го споделят само те. Американски учени, автори на изследвания и публикации по темата за природното лечение твърдят, че така наречената допълваща и интегративна медицина е вече широко разпространена и много ефективна.

Ето някои от средствата, които биха ви били полезни при нужда за вашето дете. Все пак, майката природа има и своите предложения за спасяване от болките и страданията – не бива да се подценява.

Природен лек срещу ужилвания от насекоми

За досадните ухапвания от насекоми и всякакви жилещи твари, от които детето ви най-вероятно ще плаче неутешимо много дълго време, содата за хляб е много подходяща. Тя има свойството да „потушава“ пожара по кожата, да премахва зачервяването и да неутрализира токсините, които насекомото оставя след ухапването. Плюските и обривите по кожата изчезват, болката и сърбежът отшумяват.

Смесете содата с няколко капки вода, за да заприлича на паста и разтрийте колкото е необходимо до затихване и изчезване на симптомите.

Свързани статии

Естествен лек срещу изгаряния

Растението алое вера е много мощно средство за лекуване на слънчеви и топлинни изгаряния. Ако не го отглеждате вкъщи – сега е моментът да се сдобиете с едно! В листата му има субстанция, наподобяваща лепкав гел, който блокира болката, сърбежа, възпалението и инфекцията, като същевременно увеличава притока на кръв и ускорява оздравяването.

Този метод на лечение е известен още от древността и е доказано ефективен. Неслучайно екстракт от алое вера се използва в много мехлеми, кремове, лосиони и продукти за кожа.

Природен лек срещу дехидратация

Трудно е да накараме детето да пие достатъчно течности. Често трябва да го правим едва ли не насила. Понякога инфекциозните и вирусни заболявания предизвикват усложнения, при които детето страда от дехидратация. Признаците са умора, жажда, намалено отделяне на урина или ако детето е много малко – не мокри пелените прекалено дълго време.

Кокосовата вода е най-доброто лечение срещу дехидратацията. Богата е на електролити, които при дехидратиране се губят от организма. Подходяща в горещите летни дни, които тепърва предстоят.

Естествен лек за ожулвания

Етеричното масло от невен е толкова подходящо за бързо зарастване на ожулвания и драскотини, че детето ви бързо ще забрави, че е падало! Добавете го към мехлем с екстракт от невен и ще имате чудесно природно лекарство.

 

Коментирай