Майчинство

Фитнес съвети за заети майки

Натовареното ежедневие често възпрепятства грижата за външния вид и теглото

03.03.2014г. / 15 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

Упражненията са важна част от всеки ежедневен график, независимо колко е натоварен той. „Жонглирането“ с работата, домакинството, задълженията и семейството става все по-трудно, особено ако семейството ви се умножи. Днешните майки са същински еквилибристи, които някак си успяват да се справят с всичката бъркотия в ежедневието им.

Но как да ви остане време за фитнес и поддържане на добра фигура и здрава мускулатура? Как едновременно да се грижите за мъничето си и да изглеждате като секси модел? Предлагаме ви няколко фитнес съвета за майки с натоварено ежедневие!

Упражнявайте се рано

Не чакайте напредването на деня – ще става все по-трудно да се откъснете и да си откраднете ценни минути за себе си. Събуждането рано и правенето на упражнения точно тогава не само ще ви ободри, но и ще извае по-бързо фигурата ви, в сравнение с късните тренировки. Това е така, защото метаболизмът по начало е по-бърз рано сутрин, когато все още не сме задръстили организма си с излишни токсини.

Използвайте дневните дремки мъдро

Докато бебето ви спи през деня можете да се възползвате от това време и да проведете упражненията си тогава. Или ако сутринта сте имали време да наблегнете на кардиото, следобедните часове могат да бъдат идеалното време за аеробика или упражнения на земя. Йогата и тежестите са подходящи да тонизирате мускулите и да подхраните гъвкавостта на тялото.

Свързани статии

Упражнения, докато сте на детската площадка

Това е един от подходящите начини да стягате мускулите си, докато сте навън и детето ви си играе – всички са доволни! Изберете упражнения, подходящи за подпиране на пейка, клякания или просто стягайте и отпускайте мускулите си, докато наблюдавате детето.

Ходете пеша до вкъщи или до парка

Дайте почивка на колата си и обуйте маратонките. Разходете се с количката на бебето по алеята или отидете на пазар с детето пеша. Ходенето не е за подценяване и ако нямате време за специални тренировки, то поне използвайте всяка свободна минута за изразходване на калории чрез придвижване пеша.

Шетането също е форма на упражнение

Е, не е най-приятното и ефективното, за съжаление, но чистенето и подреждането все пак гори някакви калории – средно по около 150 на ден. Не са много, но можете да ги прибавите към останалите дейности, с които топите мазнини!

Коментирай