Майчинство

Какво никога да не казвате на жена, която не иска деца?

Не я съдете

22.06.2014г. / 12 29ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Хората обикновено са свикнали да окомплектоват останалите около себе си. Някак сме свикнали животът да тече по двойки и да се умножава.

Но много жени не искат да умножат семейството си и това не бива да бъде осъждано. Не всички искат да бъдат майки, поне на някакъв етап от живота си. Не само околните, но и половинките им трябва да проявят разбиране.

Има някои неща, които никога не бива да казвате на жена, която не иска да има деца, защото преди всичко това е личен избор.

„Това е толкова тъжно!“

Никой няма право да прави такава констатация! Изборът да имаш или нямаш деца и личен и за конкретния човек може да означава тъкмо обратното – щастие на този етап. Много жени са доволни от живота си такъв, какъвто е – няма нужда от излишно необосновано съжаление.

„Какво мисли съпругът ти за това?“

Неуместен въпрос, най-малкото защото може да накърни чувствата не само на дамата, но и на съпруга й, ако той е наоколо и чуе въпроса.

„Не харесваш ли децата?“

Не е задължително жена, която не иска да има деца за момента или изобщо, да не ги харесва. Много често жените не се чувстват готови да отглеждат деца или просто не смятат, че ги бива за добри майки. Други пък предпочитат да фокусират живота си в друга посока. Това в никакъв случай не означава, че задължително тези жени имат непоносимост към деца.

Свързани статии

„Но ти ще бъдеш чудесна майка!“

Да, като цяло всеки би могъл да е много добър лекар, адвокат, капитан на кораб и дори президент! Хипотетично. Не че майчинството е професия, но до голяма степен се изискват специфични умения и вроден усет, който не всички жени са длъжни да притежават.

„Ще промениш мнението си, ако родиш!“

Ситуацията е приблизителна с нежеланието да отглеждаш домашен любимец. Ако ти подарят неочаквано – започваш да се грижиш за него и да го обичаш. Но що се отнася до едно новородено невинно човешко същество, нещата са по-сложни. Нека да се появят на бял свят, когато са истински желани.

„Каква егоистка!“

Това си е направо обидно изречение! Никога не подхождайте към жена, която не иска деца по този начин. Не знаете какви са причините й и не можете да я обявявате за егоистка току-така!

„Това е просто неестествено!“

За някои може би да. За други – най-естественото е да изживеят живота си не по нечии стереотипи, а по свой собствен начин!

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Kiro ( преди 9 години )
Prosti hora. Temata kakva e? Koi koga si che6e slivata , ili stava vupros za deca.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 4 rate down comment
ония ( преди 9 години )
пълни глупости са това.всичко което е написано да не се казва-трябва да се каже на въпросната жена.това е мое мнение.моята жена неиска дете и причината е че има дете от друг мъж.а аз нямам.нима това не е тъжно?или пък не я прави егоиска?напълно неестествено е.......няма нужда да изброявам всичко-вие знаете продължението.....както казах това е мое мнение.никой не е длъжен да се съобразява с него....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9 rate up comment 1 rate down comment
Деси ( преди 9 години )
Има много причини една жена да не иска да роди. Много важна е напримен родовата предразположеност (и недай си боже самата жена да е болна) от сериозни заболявания като онкологичните например. Трудно е да гледаш болно дете, което е увредено по рождение или да знаеш, че животът му е застрашен от болест и ти си виновен за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 4 rate down comment
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
До ммм: Глупости! Ти явно не можеш да правипш секс, без да се изпускаш и затова си се заблудил, че сексът задължително прави деца - презерватите, пич, презервативи! Контрацепцията ми е супер, хората по 20 години правят секс всеки ден, без никой да забременее, не знаеш ли? Явно твоят секс е 3 минути, щом не можеш да го правиш, без да забремениш някоя, *** : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 5 rate down comment
ммм ( преди 9 години )
До Troha Ahilowa: Явно и секса ти е толкова....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 3 rate down comment
Troha Ahilowa ( преди 9 години )
До Анонимен: A ti фригидната *** ли беше? Винаги съм правила секс за кеф и само няколко месеца - за деца : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7 rate up comment 2 rate down comment
Troja Ahilowa ( преди 9 години )
До Alfa male: Никва алфа не си, ти си ***, щом така мислиш, балкански субекте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11 rate up comment 2 rate down comment
ТРойа Ахилова ( преди 9 години )
До hmm: За секс, бе, брато, мъжете са за секс, не само за осеменители
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13 rate up comment 1 rate down comment
Елена ( преди 9 години )
Като обвинявате жените ,че са какви ли не ,като не искат деца ,задавали ли сте си въпроса ,защо не искат дете от Вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19 rate up comment 2 rate down comment
dc ( преди 9 години )
интересно е как хората вярват, че животът им има смисъл, само ако отгледат дете... сякаш не могат да го осмислят по друг начин...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар