Майчинство

Как да изчистим петна от маркер и флумастер?

От лицата на палавите си деца!

31.10.2014г. / 14 11ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Децата могат да бъдат истински тайфуни, когато си играят. Само да се обърнете за миг и целите ще се изцапат с нещо, ще разхвърлят невъобразимо много, ще счупят разни неща и какво ли още не!

Ако децата ви обичат да рисуват с флумастер или маркер не само върху хартия, но и върху лицата си, вероятно знаете колко трудно се чистят те. Понякога дори е невъзможно и децата ходят така с дни.

Свързани статии

Ето няколко начина да изчистите ужасната боя от лицата на малките разбойници.

Накиснете памучен тампон с бебешко олио или бебешки лосион и втрийте в кожата на засегнатото място. Използвайте клечка за зъби, за да почистите и под ноктите. Навийте върху нея памук, напоен с гореспоменатите средства. Можете да използвате и клечка за уши.

Разтрийте малко количество вазелин върху петното, след това измийте с топла вода и сапун. Петната излизат много по-лесно.

Друг метод е използването на крем за бръснене. Просто дайте на детето крема за бръснене на тати – нека си поиграе все едно се бръсне пред огледалото. След като хубаво се намаже и доразмаже, изплакнете. Петната сами ще са паднали.

Лакът за коса също успешно премахва маркера и флумастерите от кожата. Напръскайте малко лак за коса върху ръцете си като пазите очите и леко втрийте в кожата на детето. След като петната изчезнат, веднага измийте с топла вода и сапун.

Коментирай