Майчинство

Писмо на една майка до неродената й дъщеря

Чувствен призив на една майка за това колко е важно да обичаме себе си и да сме силни

08.04.2015г. / 15 25ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

„Мила дъще,

Може все още да не те имам, но знам, че един ден ще се сдобия с дъщеря. Винаги съм искала дъщеря. Дори не мога да си спомня точно кога реших, че искам да имам бебе, но винаги съм знаела, че мечтата ми е да имам момиченце.

Дори бих се разстроила, ако нямам момиче... Както често обичам да казвам, момичетата ме обичат! Имам невероятни приятелки. Обичам всичките си братовчедки. Горда съм, че съм жена, работя със силни жени и им вдъхвам от женската си сила. Съвсем естествено е да искам да имам дъщеря.

Ще се случи! Как разбрах това? Наречете го женска интуиция. А може би аз просто имам волята да превърна силното желание в реалност.

Така че, пиша това писмо, за да ти дам един много важен урок, нещо, което ми отне години, за да го проумея. Надявам се да ти даде сила и да ти помогне да станеш по-силна и независима, едновременно с това и отговорна и любяща жена.

Искам преди всичко да бъдеш самостоятелна и да поставяш себе си преди всичко. Това е моят начин да кажа, че искам да обичаш себе си. Ще ме чуеш да ти го повтарям всеки път – „Обичай себе си!“. А ти често ще въртиш очички, отговаряйки: „Добре, мамо, разбрах!“.

Ти вече си тийнейджърка. Спомням си как се чувствах на твоите години. Затова и не се обиждам, когато не искаш да чуеш какво ти казвам. Да слушаш лекциите на майка си не е най-приятното нещо на света. Може би това писмо ще е още едно нещо, което ще отхвърлиш с лека ръка.

Моята надежда е, че ще го прочетеш, когато си сломена, когато се съмняваш в своята стойност, когато си с разбито сърце. Иска ми се това писмо да ти помогне да продължиш напред. Може би дори някой ден да го предадеш на своята дъщеря.

Свързани статии

И така, продължавам със своята „лекция“. Толкова е важно да обичаш себе си! Първата стъпка към това да обичаш себе си е да се чувстваш добре в кожата си. Погледни се гола. Възхити се на красотата си, дори и на това, което смяташ за несъвършенство. Проучи своите движения. Анализирай мотивите, които те карат да се срамуваш от несъвършенствата. Само така ще знаеш коя си и от какво имаш нужда, за да бъдеш щастлива и истинска жена.

Искам да се чувстваш добре, когато си сама. Искам да поседиш в тишината и въпреки това да се почувстваш цяла и завършена. Искам да бъдеш отворена да обичаш и да знаеш, че си обичана, без значение в какво състояние е връзката ти. Не искам да се страхуваш. Не искам и да бъдеш твърде предпазлива. Искам да бъдеш отворена и изпълнена с вяра.

И, разбира се, искам да знаеш, че те обичам! Винаги ще те обичам. Дори когато тръшкаш вратата в лицето ми, аз ще бъда там, когато си готова да говориш. Това е майчината любов. Дъще, нищо не е в състояние да промени това.

Надявам се, че само по себе си това е достатъчно, за да те окуражи и да те насърчи да бъдеш себе си, знаейки, че винаги ще има някой, който те обича по всички възможни начини.“

С обич,

Мама

Коментирай