Майчинство

Домашни лекове при висока температура

Какво освен компрес с вода и оцет помага

26.05.2015г. / 10 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Високата температура по време на настинка или грип означава, че организмът се бори с инфекцията. При децата често се случва да има ситуации, в които тя да е висока и трудна за овладяване. Поддържането на висока температура може да бъде опасно не само за децата, но и за възрастните. Природната медицина предлага разнообразни грижи за намаляване на високата температура при малки и големи. Запишете си някои от тях (тези грижи трябва да бъдат съпътстващи назначеното лечение от специалист).

В 300 мл вряща вода сложете около 1 чаена лъжичка листа от тулси. Запарете я за 3-4 минути, прецедете и подсладете напитката. Високата температура може да бъде повлияна и от други полезни билки, насърчаващи изпотяването, като мента и бял равнец.

Затоплете леко две супени лъжици зехтин, към който сте добавили две големи счукани скилидки чесън и 2-3 зърна карамфил. Нанесете сместа върху памук и увийте върху стъпалата. Правете тази грижа по няколко пъти на ден.

Нарежете глава лук на по-дебели колелца. Сложете ги върху възглавничките и свивките на стъпалата, увийте с еластичен бинт и поставете топли чорапи.

В чаша с гореща вода добавете една чаена лъжичка синапено семе и оставете да се запари за около 5 минути. След това прецедете и подсладете с мед напитката.

Свързани статии

Картофите също като лука могат да помогнат при висока температура. Нарежете 2-3 картофа на по-дебели колелца и ги накиснете за 5-10 минути в оцет. Резените се поставят върху челото, а върху тях фина памучна кърпа. Сменяйте ги на всеки 15-20 минути.

Нарежете няколко парчета лимон и ги поставете върху стъпалата, а върху тях марля. След това се обуват вълнени чорапи и се остава така около 20 минути.

И не на последно място, ако в дома си не разполагате с гореизброените съставки, направете компрес с вода и оцет.

Коментирай