Майчинство

Тайната на перфектния снежен човек

Как да си направим дълготраен снежен човек с децата?

14.12.2015г. / 11 05ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Зимата дойде. С нетърпение чакаме да дойде и снегът, за да бъдат коледните празници наистина незабравими.

Какво обичат да правят децата най-много в снега? Снежен човек, разбира се! Снежният ни другар е един от най-хубавите спътници на зимата. Той е и добър приятел на децата. Снежният човек е добър, винаги усмихнат и приветлив.

Знаем, че невинаги снежният човек успява да се запази цял. Климатичните особености го правят нетраен, но има някои трикове, които ще ви помогнат да си направите чудесен дълготраен снежен човек.

Каква е тайната на перфектния снежен човек?

Стъпка 1 – изберете правилния сняг

Излезте с децата навън и разберете дали снегът, който ви предлага зимата в момента, е подходящ за снежен човек. Той трябва да е рехав и лесно оформящ се. Прекалено сухият и ронлив сняг не става, защото лесно губи формата си.

По какво да познаете дали снегът е подходящ – гребнете малко с шепата си и направете топка. Ако при натиск топката се сгъстява и става по-плътна, значи снегът е подходящ. Ако като я натискате при оформянето на топка снегът се разпадне – значи е от ронливия.

Стъпка 2 – внимателно направете първата топка

Направете една средно голяма топка сняг с помощта на ръцете си. След като я притиснете добре, добавете още сняг и го оформете допълнително.

Стъпка 3 – оформете основата на снежния човек

Търкаляйте топката пред себе си, за да уголеми размерите си. Правете това като периодично спирате да търкаляте и понатъпквате с ръце. Така ще се получи идеално кълбо. Първата ви топка ще служи като основа за снежния човек.

Снимка: iStock

Стъпка 4 – останалите 2 топки

Повторете стъпка 1 и 3 още два пъти. Този път направете топките със среден и по-малък размер, за да се получат 3 топки – голяма, средна и малка.

Най-малката топка естествено ще служи като глава на снежния човек, а средната – като тяло.

Свързани статии

Стъпка 5 – правилна подредба на снежните топки

Подредете по-малките топки по големина върху най-голямата. За да ги подредите така че да не падат, върху най-голямата издълбайте малко сняг откъм горната част. Ще се получи нещо като „легло“ за средната топка.

Направете това и със средната топка, за да поставите по-лесно най-малката върху нея.

Стъпка 6 – лицето на снежния човек

Направете лице на снежния човек. Можете да използвате чушка или морков за нос, черни копчета за очи и уста.

Весели зимни игри!

Коментирай