Майчинство

Как да успокоите бебето само за няколко секунди (видео)

Една техника, която ще помогне на много родители

10.12.2015г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Успокояването на новороденото понякога може да бъде трудна задача за родителите. В последните дни едно от най-споделяните клипчета е това, в което един педиатър от Санта Моника на име Робърт Хамилтън споделя техника, с която само за секунди плачещото бебе се превръща в най-кроткото и спокойно същество.

Хамилтън има 30-годишен опит в грижите за новородените бебета. Клипчето е разглеждано милиони пъти, което означава, че много родители търсят спасение в безсънните нощи или моменти, в които не могат да успокоят бебето си. Това, което прави педиатърът е взимайки бебето внимателно в ръцете си да го вдигне леко нагоре и под ъгъл от 45 градуса.

След това хваща дясната или лява ръчичка и я поставя на гърдичките му. Същото прави и с другата ръчичка. Тази позиция на бебето наподобява позицията на повиване, което според Хамилтън е една от причините бебето да се успокоява. Трябва да знаете, че техниката не работи при гладни бебета.

Свързани статии

Докато придържа ръчичките му той прикрепя и главичката. След това започва леко да го поклаща и раздрусва. Всичко се извършва внимателно и нежно.

Споделяме и видео, което ще ви покаже техниката на Хамилтън. Ако нямате смелост да опитате, може да се консултирате с вашия педиатър.

Коментирай