Майчинство

Съвети за брака, които да предадете на дъщеря ви

Мълчанието не разрешава проблема

23.01.2016г. / 12 01ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Докато се обърнете, вашето малко момиченце ще бъде голяма жена. През времето, в което расте ще й давате много ценни съвети за живота, докато същевременно учите нови неща от нея. Ще дойде и онзи момент, в който тя ще ви сподели, че е намерила половинката, с която иска да остарее.

Тогава вероятно ще се замислите дали е подготвена за тази стъпка и дали нещо не пропуснахте като съвет към нея. Тук са няколко ценни съвета за брака, които е добре да предадете на вашата дъщеря.

Мълчанието не разрешава проблема

В брака ще има много сложни ситуации, кризи, през които трябва да се премине. Често във взаимоотношенията единият или двамата партньори са склонни да премълчават това, което не им харесва.

За съжаление премълчаването никога не е добро решение. Научете вашата дъщеря, че комуникацията между партньорите е в основата на стабилната връзка.

Не всеки може да бъде мащеха

Когато мечтаем за перфектната връзка, смятаме че знаем кога и как ще срещнем половинката си, как ще се държим и какво ни очаква. Не бива да забравяме, че е възможно този човек да има деца от предишни връзки.

Готова ли е вашата дъщеря да бъде мащеха? Не бива да се забравя, че динамиката в отношенията между родителите почти винаги оказва някакво влияние върху новите им връзки.

В брака няма „Това са моите пари“

Дъщеря ви трябва да знае, че когато встъпи в сериозни взаимоотношения, въпросът с финансите ще придобие друго измерение. Ще трябва да се съобразява с разходите, да пресмята бюджет за семейството или най-общо казано научете я да управлява разумно финансите на семейството. От друга страна въпреки общите пари, важно е тя да има свой фонд за „спешни случаи“.

Компромиси, но не и със собствените ценности

Бракът е отдаване и от двете страни. Когато встъпим в него, ние променяме до някаква степен своите приоритети. Вашата дъщеря трябва да знае, че ще й се налага да прави не един или два компромиса в името на любовта.

Трябва да знае, че интересите й преди брака, нейните хобита и занимания не бива да спират. Защото, ако в една връзка нямаме възможност да обогатяваме себе си чрез любимите ни занимания, то нуждаем ли се от нея?

Ако някой ни ограничава и ни спира да се развиваме, да постигаме успехи, дали това е половинката, за която винаги сме мечтали?

Свързани статии

Децата са страхотни, но те не трябва да бъдат единствената цел на брака

Първите месеци и години в брака могат да бъдат леки или обтегнати. Двама души трябва да се справят с новостите, с отговорностите, със съпружеството.

Може би е добре да посъветвате вашата дъщеря да изчака няколко месеца и след това да започнат заедно с половинката й да правят планове за деца. Семейство се гради стъпка по стъпка. Нека всяка нейна следваща крачка бъде добре обмислена.

Снимки: istock

Коментирай