Майчинство

Най-дразнещите майки на детската площадка

Стойте далече от тях!

09.03.2016г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

На детската площадка е забавно. Там децата срещат други деца, играят, обменят опит, развиват социалните, игровите и моторните си способности. През това време майките чакат децата си да се наиграят.

Неминуемо чакайки и общувайки с майките ще забележите различни досадни модели на поведение. Най-дразнещите от тях могат да ви накарат да грабнете детето и да избягате от площадката!

Перфектната майка

Някои жени искат да докажат пред себе си и пред света, че са абсолютно перфектни в онова, което вършат. Тези майки имат в чантата си всичко необходимо. Децата им са винаги добре облечени и много често не им се позволява да се търкалят в пясъчника заедно с другите деца, за да не се изцапат.

Майките перфекционистки имат мнение по всички въпроси, но невинаги го излагат. Те са надменни и дори могат да не ви поздравят демонстративно на площадката независимо дали детето ви играе с тяхното или не.

Гадната майка

Тези майки винаги намират начин да се заядат. Някои дори си позволяват да обиждат децата на другите майки. Те сравняват, изтъкват своето дете, гледат със снизхождение по-бавно развиващите се деца, които прохождат или проговарят по-късно без да са болни или да страдат от някакво специално състояние.

Такава майка е способна с пренебрежение да изстреля някоя неприятна квалификация за вас или вашето дете. Просто не общувайте с такива майки, ако усетите негативната им нагласа.

Майката приятел-враг

Тази странна лицемерна смесица от демонстрация на фалшиво приятелство, зад което се крие истинска вражда е едно от най-токсичните неща, с които можете да се сблъскате на детската площадка.

Такива майки се правят на най-добрите ви приятелки, а зад гърба ви са способни да ви скроят невероятни проблеми.

Нечувствителната майка

Тя е студена, неприветлива и обикновено хипохондричка. Винаги се оплаква от влошеното си здравословно състояние, но то реално никога не е такова. Способна е да прави драма от най-малката болка на левия пръст на крака си и да занимава всички майки с този невероятен проблем цял час.

Но когато се опитате да споделите с нея истински проблем, тя никога не слуша. Веднага започва да разказва отново за себе си и да сравнява здравословния си проблем с вашия като нейният, разбира се, е много по-сериозен.

Осъдителната майка

Има майки, които никога не са съгласни с възпитателните методи на останалите. Това е нормално – всеки има своя стил на родителстване.

Но те прекаляват, защото налагат своя стил като непрекъснато укоряват другите майки, намират им кусури, съветват ги и критикуват „грешните“ им методи.

Имате си вече една свекърва! Не ви трябва още една, на всичкото отгоре непозната.

Истеричната майка

Някои майки непрекъснато всяват смут и раздразнение у останалите, защото във всичко виждат възможно най-лошия сценарий.

Ако детето падне те изпадат в паника, че ще трябва да го закарат в спешното. Ако нещо го ухапе първото, което си мислят е, че е отровно. Ако пък лапне нещо от пясъчника започват да пищят и да викат отдалече.

Изтощаващо е да стоиш покрай някой толкова негативен емоционален вампир.

Снимки: istock

Коментирай