Майчинство

10 причини да имате дете след 30

Защо това е по-добрият избор?

15.06.2016г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Казват, че е добре да родиш дете, докато си млада. Защо? За някои жени, може би, това е най-хубавото нещо, което им се е случило и няма да спорим с тях за това. Но да родиш в по-зряла възраст също има своите положителни черти.

Не е тайна, че повечето жени се страхуват да родят първото си дете. На някои им се налага дълго да се подготвят за мисълта, да свикнат с нея, да го искат осъзнато, а не просто защото трябва.

Да имаш дете след 30 е прекрасно и ето доказателствата за това!

1. Емоционално и психически сте по-готови за този избор и промяната в живота, която той води.

2. По-вероятно е родителите ви вече да са пенсионери, ако вие сте на 30. Така ще могат да ви помагат повече с отглеждането.

3. Предполага се, че на 30 вече имате по-стабилни доходи и добра работа. Ето защо ще ви е по-лесно да отглеждате детето си.

4. С партньора си ще сте си поживели и след като сте преминали през различни изпитания сте разбрали, че това е, което искате от живота – да създадете семейство. Какво по-хубаво от това?!

Снимка: iStock

5. Ще имате повече време да обмислите какво точно искате от живота, как точно да възпитате детето си и на какво да го научите – та вие самите ще имате повече опит.

6. Ще сте имали достатъчно време да постигнете личните си цели и очаквания. Ако не сте успели напълно, то поне ще сте опитали и ще сте тръгнали в избрана от вас посока.

7. Натрупали сте повече житейски опит, мъдрост, разбирания. Взели сте редица решения. От грешните сте си взели поука, а добрите са направили живота ви по-смислен. Всичко това можете да предадете на детето си.

8. Пътували сте, видели сте каквото сте пожелали или поне част от него. Това ви е обогатило и ви е дало повод да смятате, че е време да се кротнете и да създадете семейство.

9. Вече имате свой дом, който изглежда празен без деца в него. Вече не сте на 20, не правите купони, не събирате приятели и не държите да будувате по цели нощи. Животът ви се е променил и нещо ви липсва. Все повече мисълта ви клони към това да си имате бебе.

10. Все повече ваши приятели и близки вече имат деца. Несъзнателно мислите ви биват тласнати в тази посока и от само себе си започвате да жадувате да имате дете.

Коментирай