Майчинство

На какво една майка трябва да научи дъщеря си

На увереност

07.12.2018г. / 10 06ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Родителите са най-яркият пример за децата си. И това се предава с всяко следващо поколение. Увереността, намирането на подходящ партньор, успехите, до голяма степен зависят от примерите на възрастните. Връзката между майка и дъщеря е повече от силна.

В следващите редове ще видите няколко ценни урока и важни примера в живота, които трябва да предадете на вашето момиче.

Вашият грим сега е нейният грим. За малките момиченца гримовете на мама са най-страхотното забавление. Но след време ще трябва да я научите, че гримът не бива да закрива красотата ѝ, а да я подчертава.

Може да ви е неудобно да говорите за това, но ще трябва да подготвите вашето момиче за онези дни в месеца. Много неподготвени момиченца изпитват страх, неудобство, когато настъпи първият им цикъл. Нека вашата дъщеря не бъде от тях. Разкажете ѝ за промените, които ще се случат с тялото ѝ, за това защо се случва и какво да очаква. Оставете я да ви задава въпроси.

Насърчавайте и подкрепяйте връзката с баща ѝ. Вашата дъщеря има нужда от вас като майка, но от голямо значение е и връзката с бащата. Научете я на уважение, признателност.

Бъдете внимателна за това как говорите за тялото си пред вашето момиченце. Вие ще се превърнете и в пример за това как една жена трябва да приема и да се отнася към фигурата си. Ако трябва да бъде обсъдена темата за наднорменото тегло, направете го така, че да не се вмени вина или да се създадат комплекси.

Бъдете до вашата дъщеря в трудни моменти, но не забравяйте да я научите как да се справя сама с трудностите. Светът има нужда от силни жени. Правете комплименти за външния ѝ вид, постиженията ѝ.

Вашата дъщеря трябва да расте уверена, със самочувствие, самоуважение. Светът ще се опита да я накара да порасне твърде бързо. Ето защо имате за задача да запазите невинното в нея за по-дълго време.

Научете дъщеря си да умее да спестява пари, за да не се налага един ден да разчита на някой друг за финанси.

Свързани статии

Следвайте мечтите и страстите си. Ако искате да отгледате дъщеря, която да е успешна, щастлива, уверена в мечтите си, започнете от себе си. Когато се отказвате от вашите планове за бъдещето или настоящето, вие давате лош пример.

Научете вашето момиче да мисли не само със сърцето, но и с разума си, когато става въпрос за любов. Давайте добри примери за мъже, как да се предпази от нелоялни партньори, как да намери истинската неподправена любов.

Снимки: istock

По материали от brightside.me

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
анонимна ( преди 5 години )
за пръв път да прочета нещо различно от вездесъщото мазнене на мъжете.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар