Майчинство

Какво е детето от зодия Козирог?

Дисциплинирано и зряло за възрастта си

16.03.2017г. / 11 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те имат сериозно излъчване, целенасочени са и в повечето случаи имат силно представяне в училище и университета. Децата Козирози – какво трябва да знаете за тях?

За тях е характерно, че проявяват дисциплина, така че няма да ви бъде трудно при възпитанието им. Те са отговорни и правят нещата така, че мама и татко да се чувстват горди с тях. Малките представители на зодията са истински перфекционисти и с часове например биха могли да рисуват, докато рисунката им не се превърне в истински шедьовър.

Важно е от ранна детска възраст да ги социализирате в подходяща среда. Тези деца изграждат трайни приятелства и дори могат да сключат брак с първата си любов. Но нестабилната домашна среда може да се отрази на тяхното представяне в училище, да ги превърне в самотници или аутсайдери.

Когато дойде време за игра, те предпочитат да бъдат на открито и жадуват за компанията на други деца. Подходящи спортни активности за тях са футбол, лека атлетика. Тъй като са природни лидери много бързо биха могли да се превърнат в капитан на отбора.

Много бързо ще видите как в тях надделява амбициозният им дух за постигане на успехи, развитие на интересите им. Има музикална дарба и биха могли да пеят хубаво или да свирят на някакъв музикален инструмент.

По отношение на възпитанието и комуникацията с децата родени под знака на Козирог, трябва да определите точни и ясни правила. Този знак се страхува от допускането на грешки, затова ще трябва често да ги насърчавате, но и да им давате нужната свобода, дори когато си играят. Важно е да бъдете и винаги на разположение за съвет или за разрешаване на даден проблем.

Това, което е странно и ще забележите във вашето бебе Козирог е, че то има мисленето на възрастен. Още от мига на своята поява то ще демонстрира повече зрялост в сравнение със своите връстници. На моменти дори може да бъде твърде пестеливо откъм усмивки.

Свързани статии

Въпреки че на външен вид изглеждат малко по-студени, вдълбочени в себе си, малките Козирози просто искат да бъдат обичани. Много често ще ви изненадват с импулсивни прояви на обич като целувки, букетче цветя.

Децата Козирози от малки искат да спорят и ще видите колко е трудно да излезете наглава с тях. Една от отрицателните им черти е, че силно вярват в това, което правят и се опитват да внушават, че винаги са прави.

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
м ( преди 6 години )
Свободно време