Майчинство

На какво ни учат силните майки?

Ще се научите как да останете независими

05.04.2017г. / 15 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тя е силна, винаги успява да се усмихне и ни учи как да бъдем търпеливи, да не спираме да вярваме, но и как да намерим щастие в трудните моменти. Вашата най-близка приятелка, вашата силна майка ще ви предаде много ценни уроци, които не бива да пропускате да видите. Ето някои от тях.

Ще научите стойността на независимостта

Независимостта на една жена се крие във вярата ѝ че може да живее пълноценен живот, без да трябва да го споделя с някого, само за да не е сама. Знаете, че и бракът, създаването на дом и семейство, отглеждането на деца и домакинската работа не пречат на това да изградите успешна кариера.

Силата на безусловната любов

Всяка дъщеря вижда как нейната силна майка жертва своето време, здраве и младост в името на семейството. Тя прави всичко с усмивка на лицето, а когато е в труден момент се опитва да скрие тревожността си. Безусловната любов е силата на съвременната жена. Тя се отдава, жертва себе си в името на любимите си хора.

Ще се научите как да останете силни

Вашата силна майка ще ви покаже или вече ви е показала, че лошите събития ви правят по-силни. Неуспехите не са причина да се отказвате от плановете си. Силните майки учат на това как да повярваме в собствените си възможности и да не позволяваме на събитията и хората да ни накарат да помислим друго за себе си.

Ще се научите, че едновременно може да бъдете и силни и нежни

Силните майки са чувствителни, въпреки че умело крият нежната си душа. Много често ние не виждаме тяхната уязвима страна, нощите, в които са край леглото ни, когато страдат за нас или дори са били наранени от нас.

Силните майки са силни, защото са уязвими. Трудно е да повярвате, но нежността и крехката страна на характера ни изграждат като силни личности. Въпреки своята сила на характера трябва да успеем да запазим женствената страна в себе си.

Ще се научите как да бъдете добра майка

Дали ще бъдем добри родители до голяма степен зависи от това в какво семейство сме възпитавани. Силните и добри майки са пример за това как се отглеждат и възпитават децата, как да се отнасяме към съпруга.

Коментирай
Свободно време