Всяка жена, която е майка, има своите моменти на стрес и разочарование. Моменти, в които смята, че не е достатъчно добра в ролята си на майка. Споделяме няколко отличителни черти на добрите майки и нямаме съмнение, че и вие ги притежавате.

Знаете коя сте

Добрите майки разбират важната роля, която имат в живота на семейството си. Вярват в силата си на родител. Майките пряко засягат живота на децата си и тяхното влияние е от първостепенно значение.

Имате свои приоритети

Пропуснали сте да си запишете час за фризьор, защото е по-важно да помогнете за училищния проект на детето ви, в петък вечер сте със семейството, вместо с приятелки по женски, готови сте да жертвате няколкото часа сън, за да направите любимия сладкиш на децата...

Това са приоритетите ви и вие сте добра майка, няма съмнение. Не, че ако бяхте направили избор да се разкрасите или забавлявате щяхте да сте лоша. Добрите майки често променят приоритетите си в полза на семейното щастие. Въпреки това не забравяйте и за личните си нужди.

Имате лоши дни

Да, добрите майки имат лоши дни. Онези дни, в които гледат часовника, чудейки се кога е времето за лягане. Онези дни, в които лошите неща се случват едно след друго и си мислят дали всичко това не е шега. В тези моменти те искат само топла баня и тишина. Да, добрите майки имат и лоши дни.

Избирате да живеете без правила или поне в някои моменти

Добрите майки знаят кога и как да кажат „не“. Кога да живеят по правила и кога да наложат свои. Знаят колко са важни онези моменти, на вид обикновени, когато прекарват времето си по пижама цял ден, забавлявайки се с децата с пъзели, кукли или гледайки филми заедно.

Още по темата

Знаете колко е важна подкрепата

Добрата майка иска най-доброто за децата си. Старае се да изгради нужната комуникация с тях, да ги насърчава, съветва, тя е част от техните хобита, занимания извън училище, вълнува се наравно с малките. Добрата майка знае, че понякога думите са излишни, когато има силна прегръдка.

Имате положителна нагласа и често се смеете

Смеете се, когато не можете да намерите ключовете си или когато децата са обърнали саксията на току-що почистения под. Добрите майки знаят, че единственият начин да преминат през живота е да се смеят по пътя и да останат позитивни. Предпочитат да се смеят, отколкото да плачат.