Майчинство

Признаци, че детето ви е екстроверт

Не спира да говори

13.03.2018г. / 13 15ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Екстровертните деца са истинска радост за своите родители и близки. Те са социални, обичат да са около хора, не се притесняват да общуват с непознати, истински фурии. Ако имате някакви съмнения, че вашето дете е екстроверт, вижте кои са знаците за тази тяхна черта на характера.

1. Не са били срамежливи, дори и като съвсем малки деца

Ако още от бебе вашето дете е обичало да е около хора, изучавайки света наоколо, без да има нужда някой да го предразполага, то със сигурност е екстроверт.

>> 4 храни, които правят децата по-умни <<

2. Спането и особено дремките, никога не се случват лесно

Тъй като екстровертите не понасят да са сами, много често за тях е трудно да легнат за кратка дрямка или дори за дълбок сън вечер. Те изпитват необходимост да има някого с тях, да усещат чуждо присъствие, това ги успокоява.

3. Обичат да са център на внимание

Ако вашето дете редовно изнася представления пред вас, приятели, учители, баби и дядовци, то няма съмнение, че е истински екстроверт. Тези деца нямат притеснение да демонстрират умения дори пред непознати, да пеят, танцуват и рецитират. Всичко, което може да ги постави под светлината на прожекторите, им идва отвътре с лекота.

>> Знаци, че детето ви е пристрастено към телефон и таблет <<

4. Приемат всяко занимание като приключение

Екстровертите обичат да са в движение, да има динамика в ежедневието им. Дори разходка до магазина за тях е своеобразно приключение, по време на което могат да научат нещо ново и да се запознаят с интересен човек.

5. Те говорят... много

Ще познаете лесно екстроверта по неговата разговорливост. Този тип деца бързат да отговорят, когато им задавате въпрос, прекъсват често, не от липса на възпитание, а поради вродената си контактност и желание за комуникация. Понякога дори мислят на глас.

>> 3 стъпки за повишаване на креативността в децата <<

6. Обичат да имат компания за всяко свое занимание

Даже и когато мие зъбките си, вашето хлапе иска да е с вас. Не си мислете, че го прави, защото е глезено. Много вероятно е да имате малък екстроверт вкъщи и да иска да има компания, дори за най-рутинни занимания, е част от неговия нрав.

7. Не се страхуват да поемат инициатива и да показват лидерство

Екстровертите обичат да са лидери и да определят правилата, по които другите се ръководят. Ако забележите, че вашето дете често се изявява като тартор в игрите и обича да командва, много вероятно е да е с черти на екстроверт.

>> 20 стъпки, с които детето да е успешно в училище<<

8. Отегчават се бързо

Друг характерен белег на екстровертите е, че повечето неща им омръзват доста бързо. Тъй като те обичат динамиката и живеят на бързи обороти, нормално е да се отегчават лесно.

Коментирай