Майчинство

Идеи за здравословна училищна храна

В раницата винаги има място за нещо полезно и вкусно

23.09.2018г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Учебната година вече започна. Купуване на учебни помагала, екип за спорт, раница... Искаме да осигурим всичко необходимо на децата ни, но не забравяме ли нещо? В раницата винаги трябва да има място за напитка и кутия, в която да сложите нещо за хапване.

Но детето се храни в училищния стол? Няма значение. Винаги може да огладнее преди обяда или след него, затова е важно да има вкусна и полезна храна със себе си, вместо да прибягва до лакомства.

Какво трябва да включва здравословната кутия за храна?

Първото и най-важно нещо е да обсъдите с детето кои любими негови храни ще присъстват. Трябва да има свеж плод, зеленчук. Родителите най-често приготвят сандвич, защото е най-бързо и лесно. Пригответе го с качествени продукти.

Свързани статии

Един здравословен сандвич може да включва варено яйце, малко шунка или печено месо, сирене, домат или зелена салата.

Към него да има краставичка, варено морковче. Разбира се има най-различни кутии – такива, в които предимно се държат плодове и ядки, зърнени бисквити, в други може да има ориз с месо. Ако разполагате с повече време, поиграйте си с дизайна на храните, децата със сигурност ще си изядат всичко. Тук може да видите няколко добри идеи.

Коментирай
Здраве и красота