Поширани круши с бял шоколад и орехи

4 август 2015 | 10:21 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
6 круши
100 г бял шоколад
3 жълтъка
75 г масло
2-3 супени лъжици пудра захар
150 г орехи, смлени
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Крушите се пошират (пускат се за кратко във вряща вода). Необходимо е само да омекнат. След това се обелват, освен ако не са твърде малки.

За соса:

На котлона загрейте на водна баня шоколада, жълтъците, маслото и захарта. Добавете жълтъците последни и то бавно, за да не се сготвят на парцали. Разбърквайте постоянно.

Ореховите ядки се разстилат в чиния. Топлите круши се топят в шоколадовия сос, след това се овалват в ядките, за да полепнат.

Останалият сос се излива в плато за сервиране. Върху него подредете крушите, така че да са изправени.

Съвет: Преди да поширате крушите е добре да извадите кочана им. Това става най-лесно с уред за изтърбушване на ябълки. Върши работа и за круши.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай