Ягодово сорбе с мед и мента

25 май 2018 | 06:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г ягоди
4-5 супени лъжици мед 
3-4 стръка мента
15 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Почистете ягодите от дръжките и ги нарежете на тънки филийки. Разпръснете ги върху тава, застлана с кухненска хартия. Замразете ги в камерата на хладилника за около 2-3 часа. Извадете ги от камерата или фризера, сложете ги в блендер. Добавете меда и ментата. Пасирайте, докато се смесят добре.

Сервирайте сорбето върху канапе от нарязани ягоди като го оформите с лъжица за правене на топки сладолед.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай