Меню

Домашен шоколадов крем

15 март 2015 | 12:03 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 л прясно мляко
6 яйца
1 супена лъжица нишесте
2 пакетчета ванилия
300 г захар
100-150 г шоколад по ваш избор
1 ч.

  • Порции: 6-7

Продукти
Приготвяне

В тенджера сложете яйцата, млякото, захарта и ванилията. Нишестето разтворете в чаша с малко количество прясно мляко и след това го добавете към останалите съставки. Бъркайте сместа на бавен огън и когато започне да се сгъстява, сложете натрошения шоколад.

Щом парченцата шоколад се разтопят и кремът се сгъсти, може да го разлеете в подходящи формички. Оставете да се охлади и сервирайте с пресни плодове, сметана или сладолед.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай