Меню

Шоколадово-карамелен сладкиш

15 май 2015 | 16:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2/3 чаша разтопено масло
¼ чаша бяла захар
1 и ¼ чаши брашно
½ чаша твърдо масло
½ чаша кафява захар
2 супени лъжици царевичен сироп
½ чаша кондензирано мляко
1 и ¼ чаши парченца шоколад
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В средно голяма купа смесете 2/3 чаша масло, разтопено, бялата захар, брашното. Размесете с ръце, докато стане трошлива смес. Разстелете сместа в стандартна тавичка за печене и печете за около 20 минути.

В квадратна форма за печене смесете ½ чаша твърдо масло, кафявата захар, царевичния сироп и кондензираното мляко. Сложете на котлона и оставете да заври. След като кипне оставете на котлона за още 5 минути. Отстранете от котлона и бъркайте с дървена лъжица в продължение на още 3 минути.

Залейте с тази смес запечената кора в другата тавичка. Охладете преди да сервирате.

Разтопете шоколада на водна баня. Разбърквайте непрекъснато, за да не се пресече и да не останат топчета шоколад. Изсипете шоколада върху образувалия се карамелен слой на сладкиша. Разстелете равномерно. Отново охладете.

Нарежете сладкиша на равномерни квадратни хапки.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай