Меню

Шоколадови барчета с ядки

21 март 2016 | 11:50 | Михаела Лазарова
Добави в любими
2/3 чаша течен шоколад
1 2/3 чаша тъмен шоколад
1/3 чаша обелени бадеми 
1/3 чаша лешници или други ваши любими ядки
120 мин.

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

Сложете ядките в тавичка и ги запечете за около 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Разтопете черния шоколад на водна баня и добавете към него течния. След като ядките са изпечени и охладени трябва да ги начупите на по-малки парченца с помощта на нож.

Сложете ги в шоколада и разбъркайте добре. След това изсипете шоколадовата смес в силиконова форма за кекс или в метална, в която сте сложили предварително прозрачно фолио. Поставете в хладилник или камера за около час, след което нарежете на кубчета и сервирайте.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай