Меню

Постен домашен течен шоколад

21 ноември 2016 | 07:23 | Михаела Лазарова
5 от 6 гласа
Добави в любими
400 г сурови лешници
2 чаени лъжички ванилов екстракт
¼ чаша какао на прах
щипка сол
½ супена лъжица кокосово масло
½ чаша бадемово мляко
мед или захар на сладост
30 мин.

  • Порции: 7-8

Продукти
Приготвяне

В предварително загрята на 200 градуса фурна запечете за няколко минути лешниците. След това ги сложете в кърпа и леко разтъркайте, за да паднат люспите. Прехвърлете ядките в кухненски робот и ги смелете фино. Прибавете останалите съставки. Когато се получи гладък крем може да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
6 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Posten e zashtoto niama mlechni prodykti i moje da se konsymira po vreme na postene. Ne e napisano dietichen
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 9 rate down comment
Ива ( преди 7 години )
Страшно "постен" шоколад, няма що! Не, че в 400 г. лешници няма 2400 кал. и мазнини на корем! Кой ги измисля тизи щурави и подвеждащи заглавия!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар