Меню

Фурми с шоколад и шамфъстък

3 юни 2019 | 09:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г фурми 
¾ чаша бадемово масло, размекнато 
100 г черен шоколад 
счукан шамфъстък за поръсване
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Внимателно разрежете фурмите без да нарушавате целостта им. Извадете костилката. На нейно място напълнете с бадемово (или по желание фъстъчено) масло. Слепете с пръсти, за да възвърнете първоначалната форма на фурмите.

Разтопете шоколада на водна баня, като разбърквате постоянно. Потопете всяка фурма в шоколада, а след това в счуканите шамфъстъци, за да полепнат.

Подредете фурмите в тава върху хартия за печене и ги охладете в хладилник за 30-40 минути, докато стегне шоколадът.

* Забележка: Можете да използвате всякакви счукани ядки вместо шамфъстък.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай