Маслени бисквити с конфитюр

19 май 2015 | 17:30 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши разтопено масло
1 и ½ чаша захар
1 пакет крема сирене
2 яйца
2 супени лъжици лимонов сок
1 и ½ чаени лъжички лимонови корички
4 и ½ чаши брашно
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
1 чаша конфитюр от череши (или по избор)
пудра захар за декорация
1 ч.30 мин.

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете крема сиренето, захарта и маслото. Разбъркайте сместа, докато стане гладка. Разбийте яйцата едно по едно. След това добавете към тях лимоновия сок и лимоновите корички.

Смесете отделно брашното и бакпулвера. Добавете сухите съставки към другата смес. Бъркайте старателно, докато всички съставки се смесят добре. Охладете тестото за около час в хладилника.

Разделете тестото на няколко малки топки. Разточете ги с точилка на кори с дебелина около половин сантиметър. С по мощта на чаша за безалкохолно разрежете тестото на малки кръгчета. В средата на кръгчетата натиснете с палец, за да се получи вдлъбнатина.

Напълнете всяка вдлъбнатина с лъжичка от конфитюра. Печете върху тавичка, покрита с хартия за печене за около 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Охладете бисквитките преди да ги извадите от тавичката. Поръсете с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай