Мъфини с ядки, стафиди и канела

18 февруари 2016 | 17:00 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
2 чаени чаши брашно
1/2 чаена чаша захар или малко повече, ако обичате по-сладки десерти
1 яйце
10 г разтопено масло
чаена лъжичка канела
2 чаени лъжички бакпулвер
50 г стафиди, напоени в ром
30г счукани ядки по ваш избор
3/4 чаена чаша прясно мляко
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа пресейте брашното с бакпулвера. Отделно разбийте захарта, яйцето и маслото. След това постепенно добавете тази смес към сухите съставки. Накрая сложете ядките, канелата и стафидите.

Разбъркайте с шпатула и разпределете тестото в намаслени формички (или в хартиени). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай