Веган мъфини

17 януари 2019 | 07:37 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица ябълков оцет 
1 и ½ чаши бадемово мляко 
2 чаши брашно 
1 чаша захар 
2 чаени лъжици бакпулвер 
½ чаена лъжичка сода 
½ чаена лъжичка сол 
½ чаша кокосово масло, разтопено 
1 и ¼ чаена лъжичка ванилия, течна
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Смесете бадемовото мляко с оцета. Оставете го да престои за 5 минути, докато се пресече.

В отделна голяма купа пресейте брашното, захарта, солта, содата и бакпулвера. В отделна купа разбъркайте с миксер бадемовото мляко, кокосовото масло и ванилията. Смесете сухите и мокрите съставки и разбъркайте.

С помощта на лъжица напълнете намазнени формички за мъфини с тестото. Напълнете формите до половината, за да не прелеят. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай