Мъфини с банан, шоколад и кремава глазура

2 февруари 2019 | 06:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ¼ чаши брашно 
½ чаена лъжичка сода 
¼ чаена лъжичка бакпулвер 
1 щипка сол 
½ чаша захар 
6 супени лъжици кафява захар 
¼ чаша масло, размекнато 
2 обелени банана, намачкани 
1/3 чаша прясно мляко 
1 яйце 
½ чаша шоколадови парченца 
За крема:
250 г крема сирене
3 супени лъжици масло, размекнато 
1 течна ванилия 
2 чаши пудра захар
90 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Пресейте брашното, бакпулвера, содата, солта заедно в купа.

Отделно смесете захарта, кафявата захар, ¼ чаша масло в друга купа. Разбийте с миксер до кремава смес. Разбийте и яйцето. Добавете намачканите банани. Разбийте. Започнете да добавяте брашнената смес на 2-3 пъти, разбърквайки, за да не останат бучки. Редувайте добавянето на брашно с прясното мляко, за да разреждате сместа. Накрая добавете шоколадовите парченца и разбъркайте на ръка с дървена лъжица.

Напълнете предварително намазнени и постлани с хартия за мъфини форми. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до суха клечка.

Междувременно направете крема като смесите крема сиренето и 3 супени лъжици размекнато масло в купа. Бъркайте, докато сместа стане гладка. Добавете ванилията, след това и пудра захарта на порции. Разбърквайте с миксер, докато кремът стане напълно гладък.

Украсете мъфините и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай