Меню

Крем с цедено кисело мляко и шоколад

31 май 2018 | 06:06 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
180 мл прясно мляко
100 г черен шоколад
500 г цедено кисело мляко
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
мед на сладост
120 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Сипете прясното мляко в малка тенджера и в него начупете половината от шоколада. Поставете тенджерата на тих огън, докато шоколадът се разтопи и се получи хомогенна смес, в която да добавите ванилията и меда. Оставете сместа да се охлади за няколко минути.

След това в купа сложете киселото мляко и добавете останалия шоколад, настърган на едро. Разбъркайте много добре и разпределете в подходящи чашки. Кремът трябва да стегне за час-два в хладилник, след което може да украсите с плодове, сметана, ядки, шоколад и да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай