Запържете наденицата на средно висока температура. Свалете от огъня, когато покафенее леко и оставете настрана.

В голяма тенджера напълнете около 2 литра вода. След като кипне, в нея сварете цвеклото, докато омекне. Добавете морковите, картофите и варете още 15 минути. Добавете зелето и кубчетата домати. Прибавете и колбаса към супата.

Запържете лука и чесъна в тиган на средна температура. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. Щипката захар се прибавя към пюрето, за да убие киселинността на доматите.

Изсипете доматената смес с лука и чесъна към супата. Подправете със солта и пипера. Варете под капак до готовност.

Сервирайте супата, гарнирана с лъжица сметана и поръсена с пресния магданоз.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още: