Меню

Пилешка чили супа

6 септември 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава кромид лук, нарязана
200 г зрял боб от консерва, сварен 
200 г черен боб от консерва, сварен
1 консерва (200 г) царевица, изцедена 
1 консерва доматен сос
1 кен бира (500 мл)
500 мл вода
400 г нарязани на кубчета домати
чили подправка на вкус
3 бр пилешки гърди, нарязани на късове
сол и черен пипер на вкус
настърган кашкавал на вкус за поръсване
200 мл заквасена сметана (по желание)
2 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В тенджера смесете бобените зърна, царевицата, доматения сос, бирата и кубчетата домати. Добавете чили подправката. Залейте с водата. Разбъркайте добре и оставете да кипне.

Добавете пилешкото в тенджерата. Натиснете леко надолу, за да се смеси с подправките и зеленчуците. Намалете огъня на котлона и оставете да къкри за около час.

След като супата е готова добавете настъргания кашкавал и сметаната преди да сервирате. Супата може да се сервира с мексиканска тортиля.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай