Меню

Пилешка супа с фиде и застройка

16 февруари 2018 | 06:44 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г пилешко
2 чушки
1 домат
2 моркова
1 глава лук
1 супена лъжица доматено пюре
1 картоф
2 кубчета пилешки бульон
2 жълтъка
2 супени лъжици кисело мляко 
1 щипка магданоз
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 шепи фиде
50 мл олио
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете зеленчуците на ситно като за супа. Сложете пилешкото, предварително нарязано на едри късове, да се вари в дълбока тенджера с вода малко над средата на тенджерата. Във водата добавете кубчетата бульон, за да се разтворят добре. Отделно в тиган със сгорещеното олио запържете лука, морковите и чушките. Разбъркайте. Добавете картофа, нарязан на кубчета към супата. След това добавете и запържените зеленчуци. Разбъркайте добре супата за няколко минути. Добавете и фидето, за да се свари за около 7-8 минути в супата.

Прибавете нарязания домат и доматеното пюре малко преди супата да е станала готова, за да не станат на каша. В малка купичка смесете застройката – жълтъците и киселото мляко. Добавете на бавна струя сместа като разбърквате непрекъснато. Подправете с подправките и свалете от котлона.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Радка ( преди 6 години )
Подправката за пилешка супа е Естрагон (тарус)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар