Меню

Супа в хляб

8 ноември 2013 | 12:10 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Кубче мая
Половин чаша топла вода
Щипка сол
Щипка захар
Зехтин /масло/
Брашно /колкото поеме 2-3 ч.ч./

Продукти
Приготвяне

Това е атракцията на много заведения, но при добро желание всеки може да си приготви и у дома. Трябва ви твърда питка и гъста крем супа. Може да използвате всяка рецепта за направа на питки, важното е да ги направите достатъчно големи и кръгли, за да могат да се използват като купи.

За направата на питките. Брашното трябва да се пресее, да се добави маята, солта и водата, които предварително са разтворени и добре разбъркани с една-две лъжици брашно. Малко мазнина. Омесва се добре и се оставя за кратко на топло да втаса.

Най-лесно питките се правят в малки гювечета. Намазняват се гювечетата и тестените питки се поставят в тях. Оставят се отново за кратко. Изпичат се. След това се оставят да изстинат. Изрязва се капачето, издълбава се вътрешността.

Може да я намажете с масло и да я запечете леко във фурната. След това паничките са готови за супата. В тях може да изсипете каквато и да е крем супа, условието е да е по-гъста.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай