Меню

Гъбена крем супа с масло и сметана

16 ноември 2018 | 06:57 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
5 чаши нарязани гъби
1 и ½ чаши пилешки бульон
½ чаша ситно нарязан лук 
1/8 чаена лъжица сушена мащерка
3 супени лъжици брашно
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
1 чаша сметана
1 супена лъжица шери 
3 супени лъжици разтопено масло
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голям дълбок тиган задушете гъбите, лука, мащерката и бульона, докато гъбите омекнат или за около 15 минути. Пасирайте, докато се получи пюре като си оставите малко количество зеленчуци настрана за гарниране. Оставете всичко настрана.

В тигана разтопете маслото. В него разбъркайте брашното. Добавете зеленчуковото пюре, солта, пипера и сметаната. Разбърквайте през цялото време, докато кипне и се сгъсти. Добавете още подправки на вкус заедно с шерито преди сервиране. Декорирайте със заделените зеленчуци.

Снимка: Maxpixel

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай