Меню

Моцарела пане

25 август 2014 | 16:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г моцарела
2 чаши олио
150 мл бира
5 бр яйца
1 чаша галета
1 чаша брашно
2 чаени лъжици сол

Продукти
Приготвяне

Най-напред сложете моцарелата в камерата за около 20-30 минути, за да бъде максимално стегната, когато я панирате.

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците с бирата и след това прибавете брашното и бъркайте с миксер до получаване на гъста, хомогенна каша.

Отделно разбъркайте белтъците на сняг. Добавете им щипка сол – така белтъците бухват най-добре и се запазват по-дълго бухнали. След това внимателно ги добавете към сместа с жълтъците.

Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура. Извадете моцарелата от камерата и внимателно, но бързо оваляйте хубаво всяко парче в сместа, а след това в галетата. Ако искате по-дебела и пухкава панировка оваляйте топките моцарела по два пъти в сместа и галетата.

Пържете на маслена баня в дълбок тиган, докато моцарелките добият тъмнозлатист цвят и станат хрупкави. Поднесете с гарнитура от домати и босилек.

Време за приготвяне: 45 минути

Снимка: Thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай