Меню

Паниран праз лук

7 април 2016 | 11:50 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
Добави в любими
3 стръка праз - само бялата част
3-4 яйца
брашно за овалване
галета
60 мин.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

За тази рецепта ще ви трябва само бялата част на праза. Почистете я добре и я нарежете на парчета с размер около 8-10 см. Сложете праза за 6-7 минути в подсолена вряща вода, след което го извадете, отцедете и сложете да се охлади.

Докато е още топъл трябва да го притиснете леко с помощта на лъжица, за да се получат по-плоски парчета. Оваляйте парчетата в брашно, след това ги потопете в разбити яйца и накрая покрийте с галета.

Лукът се пържи в силно загрята мазнина. Парчетата се оставят върху кухненска хартия за няколко минути.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай