Меню

Запечени картофи с шунка и чедър

30 октомври 2016 | 12:05 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г картофи
350 г нарязана шунка
250 г моцарела
няколко стръка магданоз
200 г чедър
300 мл течна сметана
2 яйца
сол, черен пипер
80 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки. Овкусете ги със сол и черен пипер. В намазнена тавичка с незалепващо покритие сложете един ред картофи. Поръсете с нарязана шунка и наредете нарязаната на филийки моцарела.

Поръсете с малко магданоз и сложете втори ред от картофите, шунката, моцарелата и магданоза. Завършете с картофи, върху които поръсете настърган чедър.

В купа сложете сметаната и прибавете към нея яйцата. Разбийте добре и изсипете в тавичката. Покрийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса. Когато картофите са почти готови (след около 45 минути), премахнете фолиото и печете до златисто.

Снимка: Facebook twisted

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай