Меню

Панирани топки моцарела

14 февруари 2017 | 14:54 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г моцарела
2 яйца, разбити
¼ чаша вода
1 и ½ чаши галета
1 щипка чесън на гранули
1 щипка сол
1/3 чаша царевично нишесте
1 л олио за пържене
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В купа смесете разбитите яйца с водата. Отделно смесете галетата с чесъна и солта. В трета купа брашното с царевичното нишесте. Загрейте дълбока тенджера с олиото за пържене на маслена баня. Настройте котлона на средна температура.

Една по една оваляйте всички топки моцарела първо в сместа с брашното, после в яйчената смес и накрая в галетата. Пържете до златисто и след това поставете готовите топки моцарела върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай