Меню

Картофено пюре с пармезан и чесън

23 юни 2019 | 07:14 | Илияна Николова
Добави в любими
5-6 големи картофа
6 скилидки чесън, пресовани 
¼ чаша зехтин
½ чаша прясно мляко
¼ чаша настърган пармезан 
2 супени лъжици масло 
1 щипка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер 
пресен магданоз за поръсване
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Излейте мазнината в тава за печене. В нея сложете чесъна. Покрийте с фолио и пъхнете в загрятата фурна за 45 минути, докато покафенее. Кипнете тенджера с подсолена вода. Сварете картофите. Обелете ги и ги намачкайте. Към тях добавете печения чесън, млякото, пармезана и маслото. Разбъркайте добре. Овкусете с още сол и пипер. Поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай