Меню

Пълнено авокадо с пилешко и домати

28 февруари 2020 | 06:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 броя авокадо, нарязани наполовина

2 броя варени пилешки гърди, настъргани

120 г крема сирене

¼ чаша нарязани домати

¼ чаена лъжица сол

¼ чаена лъжица черен пипер

1 щипка лют червен пипер

½ чаша настърган пармезан
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Внимателно издълбайте „месото“ на авокадото. Смесете го в отделна купа, като го намачкате. Към него добавете пилешкото, крема сиренето, доматите, солта, двата вида пипер. Разбъркайте добре пълнежа. Напълнете всяка от половинките авокадо, които ще използвате като „лодки“. Покрийте отгоре обилно с пармезан. Поставете пълнените половинки авокадо във форми за мъфини, така че да не се обърнат, докато се пекат. Печете за около 10-15 минути или докато пармезанът се разтопи.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай