
Знаем, че за да поддържаме добро храносмилане е важно да пием достатъчно вода, менюто ни да включва повече свежи плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, семена, кисело мляко, кефир, някои сушени плодове като фурми, сини сливи. Едно от най-честите неразположения, свързано с нарушеното храносмилане е запекът. Повече за вредите от нередовното изхождане може да прочетете тук. А в галерията ни вижте кои полезни зеленчуци могат да намалят риска от запек.
Сладки картофи
Сладките картофи съдържат по-малко въглехидрати, но за сметка на това са богати на витамини D, A, C, витамини от групата В, фибри, желязо. Подходящи са за облекчаване на запека, тъй като ни осигуряват и естествени лаксативи, като пектин и целулоза. Също така се препоръчват при диария, подут корем, газове. Снимка: pixabay
Коментари
Напиши коментар