Приготвяме меко и еластично тесто от изброените продукти.Яйцето трябва да е със стайна температура и водата да е хладка. Оставяме тестото да престои за около час(извън хладилник). Нарязваме почистените и обелени ябълки на филийки и към тях прибавяме, орехите, захарта, ванилията, канелата.Добавяме сокът от лимона и ромът.Плънката също трява да престои за 30-40 мин. Галетата смесваме с горещото масло (около 60 гр) и оставяме на страна. Разточваме много тънка кора , почти прозрачна внимателно поставяме върху голяма кърпа. Намазваме кората с разтопено масло и поръсваме с трохите от галета и масло.В единия край слагаме плънката по дължина и след това с помощта на кърпата завиваме щрудела на руло.Внимателно прехвърляме в намазнена с масло тава, най-добре върху кухненска хартия.Отгоре намазваме рулото отново с масло.Печем за около 45-50 мин на 180-200 градуса. Разрязваме рулото след като е изстинало напълно.Поднасяме поръсено с пудра захар.