Тарт с кондензирано мляко

Тарт с кондензирано мляко

Продукти:
220 г. чаени бисквити 125 г. масло 1 с.л. мед 20 г. кокосови стърготини 300 мл сладкарска сметана 375 г кондензирано мляко подсладено сок от половин лимон 300 мл прясно мляко 20 г желати

0
Приготвяне:
Бисквитите се натрошават (смилат) и се сместват с разтопеното масло, меда и кокосовите стърготони. Разбърква се до получване на влажни трохи. Сместа се разстила на дъното на тавичка с падащи стени (диаметър 22-26см) и се притиска много добре. Прибира се да стегне в хладилник. През това време се приготвя крема. Желатина се разтваря в 50мл вода (или според указанията на опаковката) и се оставя да набъбне. Сметаната се разбива заедно с кондензираното мляко и сока от половин лимон на пухкав крем. Набъбналия желатин се разтваря в прясното мляко, след което се смесва с разбитата сметана. Разбърква се внимателно с лъчжица и се изспива върху бисквитения блат. Тарта се прибира в хладилник за 5-6 часа или за цяла нощ.
  • mimoza784