Галет с чери домати и сирене

 Галет с чери домати и сирене

Продукти:
- 125 гр. масло - 250 гр. брашно - 1 яйце - 150 гр бяло сирене по избор ( в моя случай биволско) - около 350 гр чери домати - няколко стръка пресен босилек или песто - сол, зехтин

0
Приготвяне:
Намачкайте на трохи брашното и нарязаното на малки кубчета студено масло. Добавете солта и яйцето и омесете тесто.Ако ви е трудно да съберете сместа добавете 1-2 суп.лъж. студена вода. Увийте го във фолио и приберете в хладилника за половин час. Измития и подсушен босилек нарежете и стрийте в хаванче ( или в чопър) с малко сол, олио или зехтин. Разточете тестото на кръг с дебелина около 0.5 см. Изсипете босилека(пестото) и натрошеното сирене, като оставите свободен борд открая около 3-4 см. Нарежете на половинки чери доматите и отцедете леко течността от тях. Подредете ги върху сиренето. Загънете борда от тестото навътре. Поръсете с тъничка струйка зехтин; ако желаете намажете борда на тестото с разбито яйце и посолете ако е нужно ( зависи колко солено сирене сте използвали). Печете галета около 30-40 мин. в загрята на 200 градуса фурна.
  • Mitonela